img

Натуралната козметика на PlantOn подхранва и хидратира кожата в дълбочина, успокоява я и спомага за поддържането на естествения й баланс.

Ръчно създадена с мисъл към Природата и внимание към всеки детайл - от изцяло чистата формула до 100% рециклируемата опаковка.

Нашата мисия  

 

Причината, поради която създадохме PlantOn е желанието ни да помогнем на хората и да ги насърчим в използването на натурална козметика, да ги мотивираме да се върнат към корените си и да се опитат да допринесат за опазването на Природата дори с нещо малко в ежедневието си.

Както много от нас знаят, повече от 60 милиона тона палмово масло се произвеждат всяка година, а голяма част от него се използва в козметичната индустрия. За да се отговори на глобалното търсене е необходимо да се изсичат големи площи дъждовни гори и това дава възможност за гигантски конвенционални насаждения.

Цената е нарушен баланс в Природата и изменението на климата. Тези практики водят до нарушаване на „белите дробове на планетата“ и изхвърляне на разнообразието на животни от естественото им местообитание. Едни от най-засегнатите са орангутаните, които вече са застрашен вид.

 

Поради този изключително важен за нас факт, ние не използваме палмово масло, а сме избрали кокосовото масло и зехтина за всяка от нашите серии, а също така и други растителни масла, които ни дават всичко необходимо, за да усетим кожата си чиста и подхранена. 

 

Друга огромна опасност за планетата Земя е, че по-голямата част от козметиката е опакована в пластмасови бутилки, кутии и всякакъв вид пластмасови опаковки. Това стигна твърде далеч и е време да допринесем за спирането на тази лудост.

 

Поради тази причина сме избрали да използваме само биоразградими съставки и опаковки за нашите продукти и призоваваме нашите клиенти да не използват пластмаса в ежедневието си.

Лесно е да направите тази стъпка, просто трябва дълбоко да я искате. Вярваме, че всеки може да даде своя принос, като избере да живее в хармония с Природата.