img
Конопени дрехи от България

Еко коноп, по-здрава кожа и по-здрава природа! Това е комбинацията в Bakka Organica – продажба на дрехи от чист коноп и органичен памук. Всяка компания или бизнес трябва да има кауза, за която се бори. Всяка компания трябва да се опита да промени света към по-добро. Вече почти три години сме на пазара.

 

Кои сме ние? Казвам се Георги и си партнирам в това начинание с Манол Манолов. Ние сме от малко градче в България. Защо стартирахме компанията? С една дума – влюбихме се в конопения текстил от пръв поглед.

 ПОЛЗИ ЗА ПРИРОДАТА

 

Конопът се нуждае от 50% по-малко вода, за да израстне в сравнение с памука.

 

Конопът Регенерира почвата с всеки цикъл на растеж и предпазва от почвена ерозия.

 

Лесно възобновяем ресурс с 4 пъти по-високи добиви от памука.

 

 

Мисия

 

Конопените дрехи са част от нашето минало в продължение на хиляди години. В България преди Втората световна война конопът, известен също като „Гръсти“, често се е използвал в производството на текстил. Първите дънки и първото американско знаме също са изработени от този изключително издръжлив материал. Вярваме, че тези чудотворни тъкани ще определят нашия път към устойчивата икономика на бъдещето. Революцията на конопа в модната индустрия вече започна и ние сме тук, за да я направим още по-достъпна.

 

Основната цел на екипа на Bakka Organica е да произвежда дрехи за възрастни, тийнейджъри, деца и бебета от коноп и органични материали – памук и лен. Започнахме с тениски (55% коноп, 45% органичен памук), за да съберем капитал за производство на по-широка гама от дрехи.