img

Амалина е компания, която подпомага живота в съзвучие с природните закони. Ние даваме екологосъобразни решения за целенасочено и пълноценно използване на природните ресурси в домакинството. Вярваме, че качеството на натуралните продукти по нищо не отстъпва на това на химическите.

Нашите натурални перилни и почистващи препарати са част от концепцията ни за природосъобразен начин на живот, който цели опазване както на човешкия организъм от заболявания и алергични реакции, така и на природата от замърсяване.

Продуктите приготвяме в нашия цех, като към природните суровини добавяме и нашата любов.

Код за отстъпка

Амалина е дума от санскрит и означава „чист“, но също и „с непорочно съзнание“.

Избрахме това име, защото то ни приляга чудесно – ние създаваме продукти, които почистват, но ги творим с любов и мисъл за човека, природата и бъдещето.

В света, заливащ ни с бързи, лесни и все по-евтини решения, които дългосрочно имат пагубно влияние върху човешкото здраве и върху природата, ние предлагаме алтернатива.

Внимателно подбираме съставките и правим експерименти с месеци, докато получим формула, която да е ефикасна и да не вреди.

Старателно и с мисъл за природата търсим опаковки, които да съхраняват и транспортират нашите почистващи и перилни препарати.

Вярваме, че носим отговорост не само за нашата реалност, но и света, в който ще живеят децата ни.

 

img
Антоанета Гугуткова, основател

И двете ми деца имаха много тежки форми на атопичен дерматит като бебета. Борбата с това нелеко предизвикателство включваше рестриктивен хранителен режим за мен като кърмачка, забавено захранване за децата, използване на дрехи от 100% естествени материи, алтернативни решения за битовата химия, която е ключов алерген. Особено трудно беше да намеря перилен препарат, който да е едновременно щадящ кожата и агресивен към тъканите. Експериментирах пране с шушулки, от които дрехите излизаха от пералнята в същия вид, в който бяха влезли. Експериментирах пране и с домашен сапун. Резултатът беше задоволителен, но не и времето, прекарано в стъргане. Не намирах на пазара подходящ продукт. Затова реших да го създам.