Трябва да се стремим да бъдем добри хора, като правим достойни неща

бизнес, Зона 21, Илина Мутафчиева, непримиримите, подкаст -

Трябва да се стремим да бъдем добри хора, като правим достойни неща

В тазседмичния епизод на Непримиримите, Илина Мутафчиева: Здраво бачкане и дадена дума, ще узнаете какво се крие зад ко-създателката на Зона 21. Повече за желанието да помага, пътуванията ѝ и работната етика на тази амбициозна жена, може да чуете от самата нея, тук!

 

Илина Мутафчиева, или накратко, Ина, е една жена, която може да постигне всичко, което си е набелязала, стига, както тя самата казва, да е съпроводена от правилното обкръжение. Желанието ѝ да помага и да се изявява в сферата на доброволчеството приписва на ранните си детски години и силното присъствие на родителите си. Споделя, че майка ѝ и е задавала задачата да изчисли колко хляба може да даде на някой бездомен за сметка на желираните бонбони, които е искала. В същото време, въпреки  семеиния бизнес, родителите ѝ винаги са били отговорни към обществото и заобикалящите ги, което още повече поражда интересите на Илина. 

 

Впоследствие, през университетските си години, изучава международни икономически отношения (МИО) и се 'влюбва' в практиките на Организация на Обединените Нации (ООН). Именно благодарение на това встъпване, Ина открива нишата си. Самата тя изтъква, че всичко това дължи на хората, които бързо са я приели - нейното “второ семейство”.  

 

Насърчава да сме благодарни с това, което имаме, да сме добри, да помагаме и да се престрашим да опитваме. Самата тя твърди, че  вътрешната подбуда, търпението, професионалния подход и искреността, са я довели до това да спечели доверието на останалите въпреки трудностите. 

 

“Ако си поел ангажимент, че ще свършиш дадено нещо,…. трябва да го направиш качествено. Ти си дал дума”.

 

И така до момента, в който има членство в дружеството на ООН, множество пътувания из света, подкрепящо обкръжение и успешно реализиран бизнес зад гърба си. 

Ако искате да разберете повече за нейните първи стъпки в създаването на Зона 21, професионалните ѝ навици, какво я дразни и какво я привлича, както и защо е резервирала цял въздушен коридор на нейно име, то може да го направите като слушате този епизод на Непримиримите.


Оставете коментар