Най-силната мотивация е, когато отрежеш пътя си за връщане.

Casa Kakau, бизнес, Иван Илчев, непримиримите, подкаст -

Най-силната мотивация е, когато отрежеш пътя си за връщане.

В тазседмичния епизод на Непримиримите, Иван Илчев: Не всичко е пари, уважение и респект /Casa Kakau/, ще узнаете повече за вдъхновяващите подбуди и искрени виждания на едно семейство, целеустременно да навлезе в сферата на шоколадопроизводството. Ще добиете представа за трепетите му, основните движещи фактори, ефектите върху бизнеса по време на нашумялата пандемия, както и някое друго наблюдение за конкуренцията и подхода към клиента. 

 

“Най-силната мотивация е, когато отрежеш пътя си за връщане” - Иван Илчев

 

Иван Илчев е основател и собственик, заедно с жена си, на Casa Kakau - семейна шоколатерия, приготвяща истински, натурален шоколад от какаови зърна.  

Любовта към шоколада и какаото се проявяват още в ранните детски години на Иван, когато той сам споделя, че винаги е предпочитал сладолед или изделие, което съдържа това сладко изкушение. В гимназиалния период открива ученическата си любов, и заедно с нея преминават през редицa предизвикателствата в личния и професионалния живот. Изучават бизнес администрация, получват магистърска степен по маркетинг в Американския университет и впоследствие се доверяват на западното образование в Нидерландия, САЩ , Великобритания, а и България, независимо от различията в подходите им. 

Мениджър от почти 9 години в добре позиционираща се компания, трепетите му да създаде нещо, което обича, надделяват и впоследствие смело прегръща идеята да стане предприемач. Господин Илчев споделя за първите си стъпки в предизвикателната бизнес сфера, откритията и несгодите си по пътя към успеха. Наблягайки на адаптивноста, той разкрива, че зад тази бизнес идея стоят много проучвания, опити и следене на тенденциите. Приписва огромна част на жена си, която в моменти на трудност го е подкрепяла и насърчавала. Уроците, получили през годините, донасят успехи, които те акредитират към две неща: адаптивност и прямост. 

От появата на първия му шоколад през декември 2016 година досега, Иван печели престижни награди от Международни шоколадови награди в Копенхаген и от Британската шоколадова академия. Гордее се с това, че успява да създаде първообраз на българското: шоколад с българска розова вода. Вижда семейния бизнес като трето дете, което се нуждае от вложена енергия и време. Именно поради това успява да разпространи ценностите си и вижданията за доверие, подход към клиента и технология в Casa Kakau.

 

“Каквото и да става ние сме задължени да се движим напред. Най-важното е да не се отклоняваме от ценностите на марката”- Иван Илчев

 

Ще имате възможност да разберете повече за наблюденията на Иван по темата за големите и малките дистрибуторски фирми, разликите между тях и позицията на Casa Kakau, както и защо трябва да се гордеем и подкрепяме българските фирми, залагащи на висок продуктов стандарт.  

 

Темите, разгърнати в подкаста, както и линкове към споменатите ресурси можете да намерите в описанието под самия епизод (единствено в L3MTV).

 

Изпратете ни снимка докато слушате епизода на лично съобщение в социалните мрежи (@l3mtv), за да получите подарък от нас! 

 

_______________________________________________________________

 

Какво е L3M?

L3MTV

За да помогнем в създаването и разпространението на българско съдържание, което подпомага българските бизнес, спорт и култура. 

Тук ще качваме ресурси (събития, семинари, подкасти и др.), които да предоставят информация и вдъхновение.

L3M FUND

За да помогнем с финансирането на хората, които създават или се състезават за България.

Тук можете да подкрепите всички наши партньори.

L3M STORE

За да помогнем в създаването, разпространението и продажбата на български продукти. 

Тук можете да купите продуктите на нашите партньори. 

_______________

Събирайки тези 3 в една платформа позволяваме на посетителите да гледат предавания, да подкрепят каузи и да купуват продукти (100% от които български) на едно единствено място!


Оставете коментар